Uncategorized
Het ontstaan van onze visie

Het ontstaan van onze visie

Dromen zijn plannen die uitgevoerd moeten worden anders blijven het slechts dromen.

Het ontstaan

Onze visie voor Buy Back Nature is ontstaan uit onze droom om een stuk land te kopen dat we op het oog hadden. Het was een perfecte match , direct om de hoek bij onze huidige woning en direct werden we enthousiast. Hoewel de huidige banken bereid waren om financiering te verstrekken, vereisten ze een garantie en een mono-agrarische cultuur met gegarandeerde opbrengst, en natuurlijk alle negatieve aspecten die wij juist wouden omzeilen. Deze gedachte vonden we zo vreemd dat we er enorm gedemotiveerd door raakten, en het plan in de kast kwam te liggen. Deze gebeurtenis vormde uiteindelijk de basis voor de visie van Buy Back Nature.

Ons doel

Ons doel is om een platform op te richten die binnen en buiten het netwerk zorg draagt voor het genereren van liquide middelen om het benodigde land voor projecten aan te kopen. In de afgelopen jaren hebben we verschillende keren gesproken met gepassioneerde individuen die hun visie voorbij hun balkon en volkstuin wilden brengen, maar werden tegengehouden door deze immense blokkade, waardoor hun dromen in rook leken op te gaan. Wij hebben deze hindernis ook ervaren.

Toch bleef het idee sudderen en zagen we de onbalans in onze omgeving toenemen. Veel prachtige velden werden zwart gekleurd omdat investeerders wel het geld hadden om het land aan te schaffen, maar het vervolgens volbouwden met zonnepanelen. Begrijp ons niet verkeerd, de energietransitie is begrijpelijk en noodzakelijk, maar het moet in evenwicht zijn met de omgeving.

Daarom hebben we Buy Back Nature opgericht. We streven naar een open en een eerlijke benadering van landgebruik, waarbij we duurzame en evenwichtige oplossingen vinden die de natuur respecteren. Onze visie gaat verder dan alleen het aankopen van land; het gaat over het creëren van een gemeenschap die samenwerkt om een betere toekomst mogelijk te maken.

We geloven dat het mogelijk is om land te kopen, te behouden en te gebruiken op een manier die zowel ecologisch als economisch duurzaam is. Onze visie omvat het genereren van liquide middelen door middel van collectieve inspanningen en samenwerking met gelijkgestemde individuen en organisaties. Samen kunnen we een verschil maken en bijdragen aan een evenwichtige en harmonieuze samenleving, waarin zowel de energiebehoefte als de bescherming van de natuur worden gewaarborgd.

Buy Back Nature streeft ernaar om een leidende en een faciliterende rol te spelen in het bevorderen van evenwichtige en duurzame ontwikkeling. We willen een voorbeeld stellen en anderen inspireren om soortgelijke initiatieven te ontplooien, waarbij we de balans tussen menselijke behoeften en het respect voor de natuur in stand houden.

Samengevat komt onze visie voort uit het verlangen om een positieve verandering teweeg te brengen in het aankopen en gebruiken van land, met oog voor zowel de energietransitie als het behoud van de natuurlijke omgeving. We willen een organisatie creëren die actief bijdraagt aan het verwezenlijken van deze visie en die anderen inspireert om hetzelfde te doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

en_GBEnglish